Kereshető adatbázisok

Építési termékek adatbázisa


Az építőipari gyártók és gyártói meghatalmazottak által feltöltött építési termékeket tartalmazza az adatbázis, amely az építőipar és a lakosság számára nyilvánosan elérhető.

Valamennyi építési termék a saját teljesítménynyilatkozatával együtt érhető el, a termékrögzítés során megadott információval együtt. Ezek többek között a termék pontos gyártási helye, valamint a fajlagos tömege.

Az adatbázisban elérhető építési termékek köre folyamatosan bővül, egyre nagyobb segítséget adva az összehasonlíthatóságra mind a termékek teljesítményértékei, mind környezeti terhelésük alapján.

Megnyitás

Teljesítménynyilatkozatok adatbázisa

Magyarországon, az építési előírások alapján, kizárólag olyan építési termék kerülhet beépítésre, amely rendelkezik a gyártó által kiállított teljesítménynyilatkozattal.

Egy teljesítménynyilatkozaton egy gyártó több terméke is szerepelhet.

A termékadatbázisban megtalálható valamennyi termékhez kapcsolódó teljesítménynyilatkozat elérhető a felületen.

Megnyitás

Egyszerűsített környezeti minősítések adatbázisa

Az építési termékek életciklusra kiterjedő környezeti hatásait különböző mélységű életciklus elemzésekkel lehet meghatározni. Ezen elemzések kidolgozása, dokumentálása és tanúsítása jelentős idő- és költségráfordítással végezhető el.

Az építési termékek egyszerűsített környezeti minősítése révén egy olyan hazai rendszer került kialakításra, amely alapján egyszerűen elvégezhető a termékek környezeti szempontú besorolása. Az Egyszerűsített környezeti minősítést a gyártó által megadott adatok alapján az ÉMI Nonprofit Kft. készíti el.

Megnyitás

Gyártói részletes zöld nyilatkozatok adatbázisa

A Gyártói részletes zöld nyilatkozat az építési termékről, annak gyártásáról és alapanyagairól olyan környezeti jellemzőket tartalmaz, melyek alapján egy tervezett építmény környezeti hatásai megbecsülhetők, illetve számíthatóvá válnak - ezáltal kiválaszthatók a környezeti szempontból is kedvező termékek és műszaki megoldások.

A Gyártói részletes zöld nyilatkozat adatbekérőjének kitöltése az Egyszerűsített környezeti minősítéssel egyszerre, vagy azt követően is történhet. A Gyártói részletes zöld nyilatkozat kitöltéséhez jelentős szakértelem szükséges, tartalmáért a gyártó a felelős.

Megnyitás

Ágazati kutatások

Hazai és nemzetközi szakirodalom, kutatási eredmények alapján készítünk el és teszünk közzé ezen a felületen olyan publikációkat, elemzéseket, amelyek célja, hogy bemutassuk az építésgazdasági, építőipari folyamatokat és várakozásokat, ezzel is segítve az ágazati szereplőket.

Az elérhető dokumentumok köre folyamatosan bővül, és a legújabb kutatási területeket és eredményeket is naprakészen tartalmazza.

Megnyitás